در سفرهای هوایی، حمل طلا برای بسیاری از مسافران موضوعی مهم بوده و به خصوص برای افرادی که نیاز به خروج از کشور دارند، ممکن است مشکل ساز شود. طلا از جمله اشیای بسیار با ارزش و با حساسیت‌های بالا بوده و خروج آن از کشور و یا حمل آن در فرودگاه، نیاز به توجه به نکات مهم امنیتی دارد که افراد به مشکلی برخورد نکنند.

در هر کشوری قوانین حمل طلا در فرودگاه با کشور دیگر فرق داشته و موارد مهمی در میزان مجاز حمل طلا، قوانین گمرکی و مدارک مورد نیاز، توجه به نکات امنیتی در حفظ دارایی موثر خواهند بود.

در این مقاله قصد داریم تا در مورد این قوانین مهم و محدودیت‌های حمل طلا در سفرهای داخلی و خارجی صحبت کنیم.

ضوابط قانونی حمل طلا در سفرهای هوایی ایران و خارج

در سفرهای داخلی ایران محدودیتی برای حمل طلا و جود ندارد؛ ولی این مورد در پروازهای خارجی مهم بوده و هر فرد می‌تواند ۱۵۰ گرم طلا را برای استفاده شخصی با خود ببرد. در مورد خارج کردن طلای خام از ایران قوانین سخت‌تر بوده و خروج آن ممنوع است و واردات طلا هم نیاز به مجوز از بانک مرکزی دارد و باید برای حمل طلا عوارض گمرک پرداخت شود.
در سفرهای هوایی، حمل طلا قوانین خاصی را دارد که عدم رعایت آن‌ها باعث مشکلات قانونی می‌شود. مقررات مشخص شده برای ورود و خروج طلا در ایران موارد زیر است که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم:

۱- قانون حمل طلا برای مسافر پرواز داخلی و خارجی

  • در پروازهای داخلی در ایران محدودیتی برای حمل طلا و جواهرات وجود نداشته و مسافران بدون نیاز اعلام به گمرک می‌توانند طلای خود را حمل کنند.
  • در پرواز خارجی هر مسافر می تواند ۱۵۰ گرم طلا را حمل کند و این طلا باید برای مصرف شخصی باشد.
  • برای جواهرات محدودیت وزنی دقیقی وجود ندارد؛ ولی ارزش آن‌ها از مقداری که گمرک اعلام کرده نباید بالاتر باشد و پیشنهاد می‌شود که قبل از سفر آخرین قوانین اعلامی مربوط به گمرک فرودگاه را بررسی کنید.

۲- شرایط خروج طلا از ایران برای مسافران ایرانی و خارجی

برای خروج طلا از کشور برای مسافران ایرانی و خارجی تفاوت‌هایی وجود دارد که در ادامه آن ها را شرح می دهیم:

خروج طلا برای مسافران ایرانی

  • برای مسافران ایرانی حمل ۱۵۰ گرم طلا با کاربرد شخصی و زینتی مجاز است.
  • خارج کردن طلای خام، سکه و شمش طلا از ایران ممنوع است.

خروج طلا برای مسافران خارجی

  • مسافران خارجی هم مانند مسافران ایرانی می‌توانند حداکثر ۱۵۰ گرم طلا را از ایران خارج کنند، به شرطی که مصرف شخصی داشته باشد.

۳- واردات طلا به ایران

مسافران بدون مجوز رسمی از بانک مرکزی ایران نمی‌توانند طلای خام، شمش و سکه طلا را وارد کنند؛ ولی ورود طلای تزیینی برای استفاده شخص مشکلی ندارد، به شرطی که به گمرک اعلام شده و عوارض آن پرداخت شود.

قوانین حمل طلا در پروازهای خارجی

اگر قصد سفر به کشوری دیگر را دارید و طلا همراهتان است، در ابتدا باید به مقررات گمرکی ایران و کشور مقصد آشنا باشید و اگر بیشتر از ۱۵۰ گرم طلا همراهتان دارید، به گمرک اعلام کنید. رسید و فاکتور خرید و استعلام از گمرک هواپیمایی ضروری بوده تا مشکلی برایتان پیش نیاید.
در پروازهای بین‌المللی برای حمل طلا باید با توجه به مقررات ایران و مقررات کشور مقصد دقت کرد و برای حمل طلا به کشور دیگر، مراحل قانونی که در ادامه خواهیم گفت را رعایت کنید.

بیشتر بخوانید:

آگاهی از قوانین ورود و خروج طلا در کشور مقصد

در هر کشوری قوانین برای برخی از موارد و ورود و خروج اشیا متفاوت با ایران است و شما بهتر است قبل از سفر، قوانین گمرکی کشور مقصد را بررسی کرده و با آگاهی کامل انتقال طلا را انجام دهید. در برخی از کشورها قوانین و محدودیت‌های ورود طلا بسیار سخت بوده و در برخی مواقع نیاز به پرداخت مالیات یا اعلام موجودی طلا در گمرک دارید.

  • اعلام مقدار طلای حمل شده به گمرک ایران

در صورتی که بیش‌تر از مقدار تعیین شده یعنی ۱۵۰ گرم طلا دارید، در گمرک اطلاع رسانی کنید. در بعضی از موارد شاید نیاز باشد که عوارض گمرکی برای این میزان طلا بیشتر از حد مجاز، پرداخت شود.

  • امکان ارائه فاکتور معتبر خرید طلا 

در صورتی که طلا حتی به مقدار مجاز حمل می‌کنید، حتماً فاکتور خرید طلا را به همراه خود بردارید تا در صورتی که نیاز به آن داشتید، بتوانید بدون مشکل آن را ارائه دهید. این مورد برای میزان زیادی از حمل طلا توسط شما بوده و ممکن است ماموران گمرک از شما کارت حمل طلا یا تأییدیه خاصی را بخواهند.

  • استعلام از خطوط هوایی قبل از پرواز

قوانین شرکت‌های هواپیمایی در خصوص حمل اشیای گران قیمت با هم تفاوت دارند و شما قبل از پرواز باید با فرودگاه مبدا تماس گرفته و از قوانین مربوط به آن شرکت هواپیمایی خاص مطلع شوید.

رعایت نکات ایمنی و امنیت حمل طلا در سفرهای هوایی

تشخیص شمش طلا اصل

در سفرهای هوایی برای حمل طلا و جواهر نیاز به توجه به نکات امنیتی خاصی است که از آسیب دیدن یا سرقت آن جلوگیری گردد. پیدا کردن محل مناسب برای نگه داشتن این اشیا مهم بوده و باید به آن بسیار توجه کرد.

  • قرار دادن طلا و جواهر در کیف دستی
    بهترین محلی که به شما پیشنهاد می‌شود تا طلا و جواهر خود را در آن نگه دارید کیف دستی است. این کیف می‌تواند در محفظه بالای سر شما گذاشته شود و یا آن در زیر صندلی جلویی بگذارید؛ ولی باز هم باید حواستان به آن باشد.
  • قرار ندادن طلا و جواهر در چمدان بزرگ
    اگر طلا و جواهر خود را در چمدان بزرگ بار خود قرار دهید، احتمال مفقودی و سرقت آن زیاد است. این چمدان‌ها مراحل زیادی را می‌گذارنند تا به شما برسند و ممکن است در این حین مشکلی برای آن‌ها پیش بیاید. اگر مجبور به حمل طلای زیادی هستید، از بیمه بار مسافرت استفاده کنید.
  • استفاده از کیف امن
    استفاده از کیف‌های کمری یا کیف‌هایی با لایه‌های محافظتی به شما برای حفظ طلا و جواهر کمک می‌کنند. همچنین اگر طلا و جواهراتی سنگین یا حساس دارید می‌توانید از جعبه‌های ضد ضربه استفاده کنید که آسیبی به طلا وارد نشود.
  • توجه به نکات امنیتی فردی
    دقت کنید که همواره کیف دستی خود را در سفر کنترل کرده و در صورتی که می‌خوابید، آن را در مکانی ایمن مانند جیب جلوی هواپیما یا روی پای خود بگذارید. در حضور افراد غریبه جلب توجه نکنید و طلای خود را از کیفتان خارج نکنید. همچنین زمانی که از گیت رد می‌شوید و از شما درخواست بازدید از طلا شد به صورتی آن را خارج کنید که کسی متوجه آن نشود.

پیامدهای نقض قوانین حمل طلا در سفرهای هوایی

طلا

قوانین حمل طلا در سفرهای هوایی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های برخی از افراد سودجو وضع شده و باید توسط همه افراد رعایت شود و عدم رعایت آن می‌تواند فرد را دچار دردسر کند. از مشکلات حقوقی تا توقیف طلا و جریمه‌های مالی از این پیامدهای نقض قوانین هستند:

  • توقیف طلای همراه مسافر در گمرک
    در صورتی که میزان طلای همراهی شما بیشتر از ۱۵۰ گرم است و شما آن را به گمرک اطلاع ندهید، ماموران این اجازه را دارند تا آن را توقیف کنند. همچنین در صورتی که از این مقدار مجاز هم بیشتر نباشد؛ ولی مدارک معتبری مبنی بر خرید طلا نداشته باشید، گمرک حق ضبط آن را دارد.
  • پرداخت هزینه بالا در صورت تخلف
    همان طور که گفتیم در صورتی که در مورد طلا به درستی اعلام توسط شما صورت نگیرید، گمرک علاوه بر توقیف آن شما را هم شامل جریمه نقدی خواهد کرد. برای برخی از کشورها این پرداخت هزینه به صورت مالیات‌های گزاف بوده که هزینه سفر شما را چندین برابر می‌کند.
  • مشکلات قانونی و ممنوع‌الخروج شدن
    در برخی از کشورها که قوانین سخت‌گیرانه‌تری در مورد ورود و خروج طلا دارند، در صورتی که از این قوانین پیروی نکنید و بدون مجوز از گمرک عبور کنید، کالا به عنوان قاچاق محسوب می‌شود و باعث ایجاد پرونده قضایی و ممنوعیت ورود به آن کشور خواهید شد.
  • ایجاد مشکلات در زمان بازرسی امنیتی
    در صورتی که طلای زیادی با خود حمل می‌کنید، ولی مدرکی برای اثبات آن ندارید، ممکن است در بازرسی امنیتی برای ارائه توضیحات بیشتر متوقف شوید و این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی مانند از دست دادن پرواز و خرید مجدد بلیط خواهد شد.
  • عدم انتقال طلای آب شده در سفرهای خارجی
    بسیاری از افراد برای اینکه طلای آب شده اجرت کمتری دارد و با قیمت بهتری هم فروخته می‌شود، از این مدل طلا برای خروج از کشور استفاده می‌کنند که باید به نکات مهم توجه کنند. برای خروج طلای آب شده در صورتی که فاکتور معتبر و رسمی ندارید، ریسک نکنید؛ زیرا ممکن است که کشور مقصد به دلیل قوانین خود ورود و خروج طلای خام و آب شده را ممنوع اعلام کرده باشند و این کار شما را دچار دردسر می‌کند.

نتیجه گیری

طلا فروشی

در سفرهای خارجی حمل طلا موضوعی مهم بوده که عدم رعایت نکات ایمنی و قوانین وضع شده می‌تواند شما را دچار مشکلات عدیده‌ای کند. حتماً به مقررات گمرکی چه در ایران و چه در کشور مقصد دقت کنید تا طلای خود را بدون مشکل انتقال دهید. قبل از سفر به کشور مقصد از قوانین آن‌ها در مورد حمل طلا و جواهرات مطلع شوید و مدارک و مستندات خود را فراموش نکنید تا با خیال آسوده سفر کنید.

عنوان
مقدار مجاز حمل طلا توسط مسافر
مقاله
مقدار مجاز حمل طلا توسط مسافر
خلاصه
در سفرهای هوایی، حمل طلا برای بسیاری از مسافران موضوعی مهم بوده و به خصوص برای افرادی که نیاز به خروج از کشور دارند، ممکن است مشکل ساز شود.